Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur hittar jag fonderna med störst fokus på hållbarhet?

Hej,
Jag undrar hur jag hittar fonderna med störst fokus på hållbarhet? Hur vet jag att de fonder ni har i utbud med högst betyg i hållbarhetsmärkning är fossilfria?

Kommentarer

 • Hej Anders,

  Vad kul att du delar SPPs intresse för hållbara fonder!

  Hållbart sparande handlar om att investera i företag med framtidsfokus, som tar framtidens hot och situation på allvar i sin business. Att spara hållbart handlar om att investera i en bra framtid. Vi är övertygande om att de företag som är rustade för att möta skärpta krav på hållbarhet är de som kommer att bli framtidens vinnare och öka mest i värde.

  Här kan du läsa om SPPs ingående arbete inom hållbarhet.

  Precis som du nämner, när du väljer bland våra fonder har du bland annat en hållbarhetsgradering där vi presenterar hållbarheten i respektive fond. Trots olika hållbarhetsgrader fonderna emellan kan du alltid lita på att samtliga fonder i vårt fondutbud är noga granskade ur hållbarhetsaspekt. I analysen ingår allt ifrån produktionsprocesser till uppföljning av leverantörskedjor, miljöpåverkan, sociala förhållanden och ägarstyrning. Vi väljer även aktivt bort företag som bryter mot internationella normer och konventioner.

  Om du går in på respektive fond kan du får mer specifik information om hur investeringarna ser ut. Under fliken innehav får du bland annat upp de 10 största bolagen i fonden, geografisk fördelning samt branschfördelning.

  Under fliken Faktablad hittar du i de flesta fall även Hållbarhetsprofilen under vilken vi presenterar fondens hållbarhet utifrån SWE SIFs (Sveriges forum för hållbara investeringar) kriterier. Där kan du bland annat se om fonden investerar i fossila bränslen. 


  Jag hoppas att du hittar någon fond som faller dig i smaken!

  Angelica

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.