Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad ska jag dra för skatt på mina kommande utbetalningar?

Hej, jag har fått blanketter hem inför kommande utbetalning. Där frågar ni vilken skatt ni önskar att jag ska dra. Vad ska jag svara där?

Kommentarer

 • Hej Rolf,

  Tack för din fråga, detta är nämligen en av de vanligaste frågorna som vi får.

  SPP är skyldiga att dra skatt med 30% när vi gör våra utbetalningar. Är det så att du kommer att få din huvudsakliga inkomst från annat håll, exempelvis från ett annat försäkringsbolag eller från Pensionsmyndigheten så ska 30% i skatt vara tillräckligt.

  Är detta fallet för dig ska du i så fall fylla i nedan ruta på blanketten:  Skulle det vara så att du får din huvudsakliga inkomst från SPP ska du däremot välja att SPP ska dra skatt enligt tabell.  Är detta fallet för dig ska du fylla i nedan ruta på blanketten:  Du kan även välja om du vill att vi ska göra extra skatteavdrag, till exempel med en annan procentsats. Då fyller du i antal procent i nedan ruta på blanketten:  Ett fjärde alternativ är om du vill att vi ska dra skatt med 30% men även dra ett extra belopp i kronor varje månad. Då anger du antal kronor i nedan ruta på blanketten:  För att vara helt säker på vilken skattesats som du ska välja kan det även vara klokt att kontakta Skatteverket för att få exakt vad som gäller för dig.

  Observera! För vi ska kunna dra lägre skatt än 30 procent måste du säkerställa att vi får ett beslut om Särskild inkomstskatt för utomlandsbosatta (SINK-beslut) eller ett jämkningbeslut (om du bor i Sverige) från Skatteverket. Det är viktigt att SPP står som utbetalare på underlaget.

  Jag hoppas att detta var svaret på din fråga!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.