Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan jag återköpa min pension om arbetsgivaren har gått i konkurs?

Hej jag fick nån gång under 2003 en löneförmån i form av pensionsinbetalningar till er. Denna arbetsgivare har nu gått i konkurs och det tillkommer därav inget nytt kapital. Kan jag på något sätt få ut dessa pengar och investera dom i något annat?
Andreas Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Andreas!
   
  Om du har en pensionsförsäkring så går den i flesta fall att återköpa om försäkringskapitalet understiger ett prisbasbelopp. Se aktuella prisbasbelopp

  Det kan även vara möjligt att återköpa ett högre försäkringskapital men då måste man göra en ansökan om detta hos Skatteverket. Det är endast i särskilda fall som Skatteverket godkänner ett återköp om försäkringskapitalet är högre än ett prisbasbelopp. Konkurs av arbetsgivare kan vara ett godkänt skäl. Vill du ansöka om återköp så behöver du skicka med kompletterande handlingar som du får av oss. Kontakta oss genom vårt formulär så hjälper vi dig.

  Även då din arbetsgivare inte betalar in någonting till din försäkring så fortsätter ditt kapital att förvaltas hos oss. Har du en fondförsäkring kan du enkelt logga in på spp.se och byta fonder.

  Jag önskar dig en fin dag!
  Malin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.