Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad behöver jag tänka på om någon i min närhet avlider?

Hej, min mamma har dött och jag tror att hon har haft försäkringar hos SPP. Kan jag kontakta er för att veta om detta stämmer och om jag kommer att få någonting utbetalt från de försäkringarna?

Kommentarer

 • Hej,

  Jag vill börja med att beklaga sorgen.

  Vid ett dödsfall följer SPP sekretessregler vilket innebär att vi inte får bekräfta om en person har varit kund hos SPP eller vilken typ av försäkringar som finns eller inte finns. Vi kan heller inte ge någon information om det finns ett skydd till efterlevande eller inte.

  Det vi kan informera om är det som händer efter att ett dödsfall har inträffat:

  1. Har din mamma avlidit i Sverige kommer SPP att få information om detta från Skatteverket inom två veckor efter att dödsfallet har inträffat.
  2. SPP handlägger och ser över om din mamma har haft försäkringar hos SPP och om det i så fall finns ett skydd på dessa försäkringar.
  3. Ett brev kommer att skickas hem till dödsboadressen med information om det fanns ett skydd på eventuella försäkringar. Tillsammans med detta brev skickas även en till blankett med där eventuella förmånstagare bland annat får fylla i personnummer och kontouppgifter. 
  4. Efter att SPP mottagit blankett med uppgifter från eventuella förmånstagare skickas ett brev ut med information om eventuella belopp som kommer betalas ut till förmånstagare.
  Här kan du läsa mer detaljerat om dödsfallsprocessen.

  Trevlig kväll!
  Malin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.