Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför har jag en negativ villkorad återbäring?

Varför blir den villkorade återbäringen negativ och varför ökar det negativa beloppet år för år.
Om man har en negativ trend borde något göras för att stoppa denna. Vilka åtgärder är vidtagna ?

Kommentarer

 • Hej Sven Åke,

  För att kunna svara på dina frågor kommer jag först beskriva kort vad det innebär att ha en traditionellt förvaltad försäkring samt vad villkorad återbäring innebär.

  Traditionellt förvaltad försäkring: I en traditionellt förvaltad försäkring har man vissa garantier, det vill säga att för din försäkring kan du ha en eller flera garanterade räntor som ditt garanterade värde växer med varje år.
  Villkorad återbäring: När det kommer till den villkorade återbäringen så är detta skillnaden mellan ditt garanterade värdet och värdet på ditt försäkringskapital.

  Anledningen till att den villkorade återbäringen är negativ beror på att det garanterade värdet är högre än värdet på försäkringskapitalet. Detta innebär att SPP inte har lyckats förvalta ditt försäkringskapital bättre än dina garantier som du har i din försäkring.

  Har man höga garanterade räntor i sin försäkring är det svårare för SPP att lyckas överträffa dessa därav att det negativa värdet kan öka. Detta kommer dock inte att påverka ditt månadsbelopp negativt eftersom du fortfarande har ditt garanterade månadsbelopp.

  Här kan du läsa mer om traditionell försäkring.

  Jag hoppas att detta var svaret på din fråga.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.